Weesperwerf CV, een samenwerking tussen Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling, is in het voorjaar van 2022 bij de Raad van State in beroep gegaan tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan niet vast te stellen. Vaststelling van het gewijzigde bestemmingplan was nodig om het nieuwbouwplan Weesperwerf te kunnen realiseren.

In afwachting van de beroepsprocedure deed zich de mogelijkheid voor om de locatie te verkopen. Weesperwerf CV heeft dit afgewogen en ervoor gekozen om hierop in te gaan. Hiermee komt een einde aan de beoogde planontwikkeling met een programma van 115 woningen, wat beide partijen erg jammer vinden.

Rijn & Vecht Projectontwikkeling koopt de grond van Weesperf CV. In 2022 ontwikkelden zij het bedrijfs- en kantorencomplex Weesperpoort tegenover deze locatie. Rijn & Vecht Projectontwikkeling is meer dan 20 jaar gespecialiseerd in utiliteitsbouw. Directeur en eigenaar Maarten Rövekamp: “Wij gaan op dit aangekochte terrein wederom een bedrijfs- en kantorencomplex realiseren met twee verdiepingen. De begane grond en eerste verdieping biedt ruimte aan 22 bedrijfsmatige ondernemers. Op de tweede verdieping komen 8 ruime kantoren voor dienstverleners zoals accountants, juristen, IT-bedrijven, etc. “

Over dit bericht

  • Geplaatst op 8 februari 2023
  • Geplaatst door BlauwhoedAdmin
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling